راه روشن
مشاوره تحصیلی وخانواده
 
 
شنبه 9 آذر 1392برچسب:, :: 18:10 ::  نويسنده : موسی آبادی
چه بازیهای با بچه ها بکنیم که باهوش تر بشوند ؟

 

چه بازیهای با بچه ها بکنیم که باهوش تر بشوند ؟
من به والدین پیشنهاد می‌کنم برای شیرخواران خود (کودکان زیر یک سال) اسباب‌بازی‌هایی تهیه کنند که باعث تقویت حواس بینایی و شنوایی آنها شوند...

دالی‌بازی؛ بهترین بازی برای شیرخواران
 رایج‌ترین این اسباب‌بازی‌ها که معمولا در سیسمونی نوزادان هم وجود دارد؛ همان توپ‌ها یا عروسک‌های موزیکالی هستند که بالای تخت کودک نصب می‌شوند و علاوه بر سرگرم کردن او،‌ به تقویت شنوایی و بینایی‌اش هم کمک می‌کنند. 
بهترین رنگ وسایل بازی برای شیرخواران، رنگ‌های براق و درخشان و به اصطلاح عام، فسفری هستند که به خوبی حس بینایی کودک را تحریک می‌کنند. شاید بد نباشد بدانید که وسایل مختلف بازی که شما در بازار می‌بینید،‌ همه با توجه به شرایط سنی کودکان طراحی و تولید شده‌اند بنابراین شما می‌توانید بهترین لوازم بازی را برای شیرخوارتان از مغازه‌های سیسمونی‌فروشی خریداری کنید.
متاسفانه برخی افراد، شیرخواران را فاقد درک و شعور درست می‌دانند و به همین دلیل از خریدن اسباب‌بازی برای آنها پرهیز می‌کنند و تصور می‌کنند که برای این بچه تفاوتی نمی‌کند با یک اسباب‌بازی سرگرم شود یا با وسایل پلاستیکی آشپزخانه!

بهتر است این‌گونه افراد بدانند که بچه‌هایی که از دوران نوزادی و شیرخوارگی با وسایل بازی مختلف سرگرم ‌شده و حواس بینایی و شنوایی و سایر حواسشان با این لوازم تحریک می‌شود در آینده کودکان موفق‌تری هستند و هوش بهتری هم در درک مسایل و درس‌هایشان خواهند داشت.

حتی شما می‌توانید از سن 6 ماهگی به بعد، کتاب‌های مخصوص بچه‌های این سن را تهیه کنید و برایشان بخوانید یا از کتاب‌ها و اسباب‌بازی‌های پلاستیکی و براق مخصوص وان برای سرگرم کردن آنها در حمام استفاده کنید.
با توضیح‌هایی که داده شد، شاید برخی والدین گمان کنند که خریدن و در دسترس قرار دادن لوازم بازی برای شیرخواران‌شان کافی است و آنها می‌توانند شیرخوار خود را ساعت‌ها در تخت‌خوابش با اسباب‌بازی‌ها و وسایل زیبا و رنگانگ رها کنند و خودشان به کارهایشان برسند اما واقعیت، چیز دیگری است. اسباب‌بازی‌های موجود در بازار به هیچ ‌وجه نمی‌توانند جایگزین رابطه عاطفی والدین، به‌ویژه مادر، با کودکان شوند. شما باید چند ساعت از روزتان را به بازی با شیرخوار خود اختصاص بدهید و هنگام بازی او را در آغوش بگیرید.

هرچه سن شیرخوار شما بالاتر رفت و به یک سالگی نزدیک‌تر شد، می‌توانید نوع بازی‌تان را با او تغییر بدهید. به‌عنوان نمونه‌، دالی‌بازی، بهترین و سرگرم‌کننده‌ترین بازی برای شیرخواران محسوب می‌شود که پدر و مادر می‌توانند به‌وسیله آن با کودکشان ارتباط برقرار کنند.
 


شنبه 9 آذر 1392برچسب:, :: 18:6 ::  نويسنده : موسی آبادی

چه کنیم تا بچه ها بهتر درس بخوانند

 

چه کنیم تا بچه ها بهتر درس بخوانند

 

اگر نگوییم همیشه باید گفت در طول سال تحصیلی و حتی مدتی قبل از آغاز سال تحصیلی آنچه ذهن خانواده ها و به نوعی معلمان را به خود مشغول می کند ، این است که چه کنیم تا بچه ها بهتر درس بخوانند.

 

این جستجو و تلاش گاه به شکل اجبار و زور جلوه گر می شود ، یعنی بزرگ ترها و والدین سعی می کنند با فشار و زور و سخت گیری کاری کنند که بچه ها بهتر درس بخوانند.گاه نیز به بررسی دقیق و مطالعه ی انگیزه های درس خواندن می پردازند و می کوشند با کمک های درست برای تقویت انگیزه ی بچه ها، آن ها را به درس خواندن تشویق کنند.

 

برای اینکه والدین و معلمان بتوانند نقش موثری داشته باشند نیاز به آگاهی ها و مهارت هایی دارند. برخی از سوال هایی که خانواده ها با آن رو به رو هستند از این قرار است:

 

▪ این آگاهی ها و مهارت ها چه هستند و آن ها را چگونه و از چه منابعی می توانند کسب کنند ؟

 

▪ برای آماده کردن فرزند برای ورود به دبستان و کمک به او در طول سال تحصیلی چه کارهایی و توسط چه کسانی باید انجام شود ؟

 

▪ نقش خانواده در این میان چیست ؟

 

▪ خانواده به چه آگاهی هایی نیازمند است تا بتواند به فرزند کلاس اول خود یاری دهد ؟

 

▪ توجه به چه نکته هایی می تواند انرژی و حوصله ی کودک را برای تطبیق بیشتر با مدرسه افزایش دهد ؟

 

 آیا ترس ها و نگرانی های مربوط به ورود به دبستان و روزهای اول دبستان ، چه برای کودک چه برای والدین ، طبیعی است ؟

 

 برخورد خانواده با تکلیف شب ، امتحانات ، کارنامه و سایر مسایل تحصیلی کودکان و نوجوانان چگونه باید باشد؟

و ....

 

موسسه مادران امروز ضمن تبریک آغاز سال تحصیل جدید ، آمادگی خود را برای یاری به خانواده ها در زمینه های زیر اعلان می دارد :

 

 چگونگی آماده کردن خانواده برای ورود فرزند به دبستان

 

 چگونگی آماده کردن فرزند برای ورود و جذب به دبستان

 

 چگونگی یاری به کودک کلاس اولی برای درس خواندن ، انجام تکالیف و امتحانات

 

 چگونگی برخورد با نتیجه ی امتحانات و کارنامه

 

 چگونگی آماده کردن محیط خانه برای رشد و تکامل بهتر کودک دبستانی

 

 آشنایی والدین با بازی های و سرگرمی مربوط به کودکان کلاس اول و سایر کودکان دبستانی

 

 آشنایی والدین با محیط مناسب برای درس خواندن و ... .

 

▪ موسسه مادران امروز برای آشنایی والدین و معلمان با موضوع های فوق ، گام ها ، کارگاه ها و مطالب خواندنی مناسب تدارک دیده است .

 

امیدواریم با کمک همدیگر سال تحصیلی جدید را با موفقیت و آرامش همراه کنیم .

 

موسسه مادران امروز علاوه بر اجرای برنامه های فوق در محل موسسه ، آمادگی اجرای این برنامه ها را در مدرسه ها و مراکز آموزشی دارد .



شنبه 9 آذر 1392برچسب:, :: 18:2 ::  نويسنده : موسی آبادی
 

نشانه های یک خانواده بانشاط و شاد چیست؟

 

 


 

گاهی اوقات افراد خانواده در مورد یک موضوع، نظر یا پیشنهاد خاص با یکدیگر جر و بحث و مشاجره می کنند، اما این جر و بحث ها و مشاجره ها به این معنا نیست که آنها​ خانواده با نشاطی نیستند. برای این که این بگو و مگوها در هر خانواده ای پیش می آید و امری طبیعی است.

 


مهم طرز رفتار و گفتار ما با افراد خانواده است. همه ما می توانیم با رفتارهای معقول و مناسبی که از خود بروز می دهیم خانواده با نشاطی را به وجود بیاوریم، اما انجام​ این کار به وقت زیادی نیاز دارد و صبر و شکیبایی زیادی هم می طلبد. در این نوشتار به نشانه های چنین خانواده ای می پردازیم.

 


● درست ارتباط برقرار کردن

 


یکی از مهم ترین راه های داشتن یک خانواده بانشاط، این است که مهارت خوب ارتباط برقرار کردن با افراد خانواده را بدانیم. در حقیقت خوب ارتباط برقرار کردن با افراد خانواده یک مهارت است.


در بیشتر موارد وقتی مشکلی در ارتباط برقرار کردن با افراد خانواده به وجود می آید یا به دلیل این است که شما مهارت خوب ارتباط برقرار کردن با افراد خانواده را بلد نبوده اید یا شنونده خوبی برای حرف ها و درددل های آنها نبوده اید.

 


به این ترتیب یکی دیگر از نشانه های یک خانواده با نشاط این است که به گفته ها و حرف های یکدیگر خوب گوش ​کنیم ، زیرا همه ما در زندگی مشکلات و نگرانی هایی داریم که می خواهیم آنها را از سر راه برداریم. پس سعی کنید شنونده خوبی برای حرف ها و درددل های افراد خانواده باشید. کمتر صحبت کنید و بیشتر گوش بدهید. برای این که افراد خانواده نیاز دارند​ شخصی به حرف هایشان گوش بدهد. این نکته مهم است که وقتی یکی از افراد خانواده مشغول صحبت کردن است دائم حرف های او راقطع نکنید بلکه صبر کنید تا حرف هایش تمام شود. بنابراین به افراد خانواده نشان بدهید​ حتی با گوش دادن به حرف هایشان می توانید مشکلشان را درک و به آنها کمک کنید. آنها نیز متوجه می شوند​شما از صمیم قلب می خواهید مشکلاتشان را حل کنید و در غم و غصه ها و حتی شادی هایشان شریک باشید.

 


● دوری از جر و بحث​

 


همه خانواده ها بر سر موضوعی با هم جر و بحث و مشاجره می کنند حتی گاهی اوقات مشاجره میان آنها به جاهای باریک حتی کتک کاری هم می رسد. ولی افراد یک خانواده بانشاط هنگامی که در مورد موضوعی با یکدیگر بحث شان می شود با ملایمت و صبر و حوصله با هم رفتار می کنند و سعی می کنند این اختلاف نظرها را بدون داد و فریاد حل کنند و بر طرف سازند.


وقتی از دست هم ناراحت و دلخور می شوند به یکدیگر اهانت و بددهنی نمی کنند، بلکه کنار هم می نشینند و درباره موضوعی که باعث ناراحتی و دلخوری شان شده است صحبت می کنند بدون این که با هم جر وبحث کنند. زمانی که متوجه می شوند ​یکی از افراد خانواده از دستشان ناراحت شده است برایش یک هدیه می خرند و از او عذرخواهی می کنند و آن فرد هم بدون این که کینه ای به دل بگیرد عذرخواهی شان را قبول می کند و می بخشد. همه ما می توانیم با رفتارهای خوب و مناسب خانواده ای بانشاط داشته باشیم فقط باید بخواهیم.

 

 


● اظهار محبت


برای این که به افراد خانواده اظهار محبت کنید به تمرین احتیاج دارید. به این معنی که باید مواظب و مراقب عواطف و احساسات یکدیگر باشید و بیهوده اسباب ناراحتی یکدیگر را فراهم نکنید و به هم نیز احترام بگذارید، زیرا افراد خانواده به محبتی نیاز دارند که آثارش را در رفتار و گفتار شما ببینند و احساس کنند.

 

 


● احترام گذاشتن به یکدیگر


این نکته حائز اهمیت است که اگر می خواهید از سوی دیگران نسبت به خودتان احترام ببینید لازم است ​شما نیز به دیگران احترام بگذارید. همه افراد خانواده باید به عقاید و افکار یکدیگر احترام بگذارند حتی اگر با آن افکار و عقاید مخالف باشند. برای این که احترام گذاشتن به یکدیگر از اصول اخلاقی می باشد است و باید در تمام طول زندگی رعایت شود.

 

 


● حمایت کردن از افراد خانواده


هریک از افراد خانواده برای خود اهداف و آرزوها​یی دارند که می خواهند به آن​ برسند. اگر شما برای حمایت و پشتیبانی از افراد خانواده زمانی را هر چند کوتاه اختصاص بدهید و آنها را ​ تشویق​ کنید، آنها نیز همین کارها را در قبال شما انجام خواهند داد. در خانواده های بانشاط همه افراد خانواده، یکدیگر را در برابر اهداف و آرزوهایشان حمایت می کنند و آنها را مورد تشویق قرار می دهند حتی اگر با آن اهداف و آرزوها موافق نباشند. برای مثال اگر یکی از بچه ها در آینده بخواهد فوتبالیست​ شود، افراد خانواده به او کمک می کنند و او را نیز تشویق و ترغیب می کنند تا به هدفش برسد و هرگز او را مایوس و ناامید​ نمی کنند.

 

 

 

   منبع:improvingyourworld.com

 

 



شنبه 9 آذر 1392برچسب:, :: 17:56 ::  نويسنده : موسی آبادی

 

آسیب شناسی چیست؟
آسیب شناسی در حوزه علوم پزشکی دانشی است که به مطالعه و بررسی بافتها و سلولها آسیب دیده یا آسیب زا و سبب شناسی بیماری می پردازد. بدین منوال آسیب شناسی اجتماعی علل و عوامل ایجاد کننده آسیبها و آفتها اجتماعی را مورد مطالعه قرار می دهد. کاربرد این دانش در مطالعه خانواده و «خانواده شناسی» یعنی شناخت عواملی که سلامت و استحکام خانواده را تهدید می کند و ازدواج پایدار و موفق را آسیب پذیر می سازد.
بسیاری از جامعه شناســان و دانشمنــدان علوم اجتماعی، جامعه را به منزله موجودی جاندار می پندارند که از اندام و اعضای زنده تشکیــل شده است. هر اندام و عضــو از یاختــه یا سلول های متعدد تشکیــل شده است که وظایف و نقش های گوناگون به عهــده دارد. از این دیدگاه خانــواده به عنوان یک سلـول، هر چه سالم تر و شاداب تـر باشد، جامعه هم سالم تر و با نشاط تر خواهـد بود. همچنیــن برخی از متخصصــان علـوم اجتــماعی جامعــه را به یک نظـام کلان تشبیـه کرده اند و بـر این باور هستنــد که جامعه ماننــد یک اتومبیـل است که از نظام های فرعی یا خرد تشکیل شده است. از این رو سلامت یکایک نظام های فرعی موجب سلامت کل نظام می شود.
عدم توجه به امور خانه
گاهی اوقات بی توجهی به برخی مسائل و عدم مشارکت در امور خانه موجب می شود، زن یا شوهـر این بی توجهی به امـور خانه را به بی توجهی و بی علاقگی به شخص خود تعمیم یا نسبت دهند. برای مثال شیر آب خراب است و چند وقت است که چکه می کند. ساعت خراب شده است و چنـد روز است که نیاز به تعمیر دارد. دکمه پیراهن من چند وقت است افتاده و کسی به فکر دوختن آن نیست. بنابراین اگر زن یا شوهری گفت: «همسر من به فکر خانه و خانواده نیست، من برای او ارزشی ندارم، او سرش به کار خودش مشغول است و ...» اظهارات او می تواند نشانه های خطر و آسیب زایی خانواده محسوب شود.
عدم همکاری در امور خانه به ویژه در دوران بیماری و بارداری زن، مورد خاصی است که موجب می شود زن دلسرد شود و این وضعیت را نشانه بی علاقگی یا بی وفایی شوهر تعبیر کند. روزی پیامبر اکرم (ص) به خانه دخترش حضرت فاطمه زهرا(س) رفت و دید دخترش پای دیگ نشسته و حضرت علی (ع) دارد برایش عدس پاک می کند. از صفا و صمیمت این زن و شوهر بسیار خوشش آمد و فرمودند: «مردی که به زن و فرزندش از روی محبت خدمت کند، خدا برایش خیر دنیا و آخرت را پاداش می دهد.»
مسایل اقتصادی و مالی
زندگی زناشویی بر پایه اشتراک بنا شده است. از این رو به کار بردن عبارتهایی از قبیل ((مال من))، ((جهیزیه من))، ((مال تو)) و نظایر آن پایه اشتراک را متزلزل و به تفرق و جدایی تبدیل می کند. زن و شوهر جوان آگاه و بصیر روی این عبارتها خط بطلان می کشند و آنها را به ((مال ما))، ((مساله ما)) و ((مشکل ما)) تبدیل می کنند. پیوندهایی که بر پایه انگیزه های مادی و ثروت زن یا شهر پی ریزی شده، پس از مدتی از هم می گسلد و بنیاد خانواده را متلاشی می کند. قدیمی ها جمله زیبایی را می گفتند که: «آدم نان خالی بخورد، اما دلش خوش باشد.» این جمله بانگر آن است که نیازهای مادی انسان در حد متوسط تامین شود، اما نیازهای روانی باید در حد بالا مورد توجه قرار گیرد.
انتقاد پذیری 
هر کس باید بداند: هیچ کس کامل نیست و انتقاد راهی به سوی کمال است. بنابراین زن و شوهر باید با یکدیگر قرار بگذارند اگر از یکدیگر اشکالی دیدند، کاملا محترمانه و محرمانه و صادقانه به یکدیگر تذکر دهند و در پذیرفتن سخن حق عناد نورزند. واقعیت آن است که اکثر زنها و شوهرها یاد نگرفته اند که برای داشتن روابط سالمتر و حل مسایل زناشویی خود با یکدیگر به گفتگو و انتقاد بپردازند. حال آن که انتقاد مثبت و سازنده، هنری است که باید اصول و دانش آن را فرا گرفت و بهبود روابط زن و شوهر منوط به آن است که زوجین احساسات و افکار و دلخوریهای خود را با یکدیگر مبادله کنند. گاهی اوقات زن و شوهر ممکن است از انتقاد مستقیم همسر خود اجتناب کند و بگوید: «انتقاد موجب می شود روابط ما بدتر و غرور همسرم جریحه دار شود!» در حالی که امکان دارد همسر شما تاکنون ناخشنودی ها و دلخوریهای خود را به دهها شکل و روش کلامی یا غیر کلامی نشان داده باشد و در نتیجه بر اثر علنی نکردن ((رنجش ها))، شما به طور دقیق و مشخص ندانید که چه خطایی مرتکب شده اید و به رفتار نادرست خود ادامه دهید. بنابراین سعی کنید حرف دلتان را صمیمانه و صادقانه با همسرتان مطرح نمایید و هنگام انتقاد لحن کلامتان آمرانه و تهدید کننده نباشد. همچنین سعی کنید هنگام انتقاد به جای تمرکز بر آنچه که در رفتار همسرتان نمی پسندید، به رفتار مطلوبی که مورد نظر شما است و موجب رضایت خاطر شما می شود تکیه کنید. برای مثال به جای آنکه بگویید: «دوست ندارم دیر به خانه بیایی» بگویید: «وقتی زود به خانه می آیی من خوشحال می شوم». (ویزینگر، 1369). یادتان باشد که جمله هایی مانند ((از ما گذشته!!)) یا ((من همین هستم که هستم!!)) سلامت خانواده را تهدید می کند.
توصیه هایی برای پیشگیری از ستیزه های خانوادگی
چگونه می شود یک زندگی موفق و پایدار داشت و از بروز ستیزه های خانوادگی پیشگیری کرد؟
نیاز به برقراری رابطه انسانی در زندگی مشترک از مهمترین ضروریات است و مسلما کانون خانواده اولین پایگاه هر کس برای ارضاء این حس و نیاز می باشد. هر کس دوست دارد دیگران را دوست بدارد و دیگران هم او را دوست داشته باشند؛ بتواند صادقانه رفتار کند و رفتاری صادقانه از طرف مقابل خود مشاهده کند. ولی قبل از هر گونه عملی نیاز به علم و آگاهی داریم. اگر انسان بخواهد زندگی با نشاط و بسامانی داشته باشد، باید بداند برای رسیدن به چنین هدفی چه چیزهایی مورد نیاز است و باید با چه سلاحی پیش برود و کجا برود؟ لذا علم و آگاهی از اصول زندگی مشترک، از ضروریات است و پس از آن عمل به آن علم قرار دارد. 
می توان گفت مهمترین راز سلامت و بقای خانواده، اصل دوست داشتن همسر است. اگر همسر خود را دوست بدارید؛ به خواسته های او توجه می کنید، خطاهای احتمالی او را می بخشید و برای رضایت و خوشبختی او تلاش مضاعف می کنید. سعی کنید از انتخاب همسر خود احساس رضایت نمایید و بیاندیشید که بهترین انتخاب را کرده اید. 
یکی دیگر از عوامل موفقیت در حفظ سلامت خانواده، اعتقاد به این اصل است که هیچ کس کامل نیست. من هم کامل نیستم. انتقاد در فضای سالم و صمیمانه می تواند راهی برای رسیدن به کمال باشد. فرد موفق نه تنها از انتقاد روی گردان نیست، بلکه آن را با گشاده رویی می پذیرد. البته باید توجه داشته باشیم که زبان وبیان انتقاد، سالم و سازنده باشد. 
در زندگی مشترک احساس مسئولیت و روح مشاورت از اهم امور است و هر یک از اعضاء باید سعی کند نقش خود را به خوبی ایفاء نماید و در صورت لزوم از خود گذشتگی بیشتری نشان دهد.
در این بخش توصیه ها و رهنمودهایی ارائه می شوند که امید است هم زن و هم شوهر با به کار بستن آنها در عمل و در زندگی مشترک بستر رشد و سلامت خانواده را تسهیل و تسریع کنند و از انحلال و آسیب خانواده پیشگیری نمایند و هیچگاه به اندیشه طلاق و جدایی نیفتند.

منابع:
قرآن مجید، ترجمه الهی قمشه ای، تهران: انتشارات کتابخانه سنایی و دارالقرآن کریم.
ایزدی، سیروس (1356). بحرانهای زندگی زن، تهران: انتشارات چهر.
بارکر، فیلیپ (1375). خانواده درمانی پایه، ترجمه محسن دهقانی و زهره دهقانی، تهران: انتشارات رشد.
بک، آرون تی (1370). عشق هرگز کافی نیست: روشهای نو برای حل مشکلات زناشویی و خانوادگی بر اساس شناخت درمانی. ترجمه مهدی قراچه داغی، تهران: انتشارات نیوند.
به پژوه، احمد (1375). اصول برقراری رابطه انسانی با کودک و نوجوان: راهنمای خانواده سالم: تهران نشر رویش (انتشارات بعثت).
به پژوه، احمد (1374). آسیب شناسی ازدواج و خانواده: نکاتی چند درباره شناسایی، علت یابی و راهیابی مسایل زناشویی در: آموزش جوانان در آستانه ازدواج (چاپ دوم)، تهران: انتشارات انجمن اولیاء و مربیان جمهوری اسلامی ایران.
ثنایی، باقر (1370). آسیب شناسی خانواده. پژوهشهای تربیتی: فصلنامه علمی – پژهشی دانشگاه تربیت معلم،3،1، 77-96.
ساروخانی، باقر (1372). طلاق: پژوهشی در شناخت واقعیت و عوامل آن. تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
قائمی، علی (1360). خانواده و مسایل همسران جوان، تهران: انتشارات امیری.
وایرینگر، هندری (1369). هیچ کس کامل نیست، ترجمه پریچهر معتمد گرجی، تهران: انتشارات مروارید.
نوشته شده توسط محمدرضا بلبل پور در شنبه 1385/11/28 
http://reza4603.blogfa.com/post-311.aspx
 

لطفا از  مطلب فوق  با درج این لینک و منبع استفاده نمایید :حمید رضا ترکمندی ، زیباوب www.zibaweb.com

 



درباره وبلاگ


به وبلاگ آموزشی و تربیتی ماخوش آمدید امید وارم که استفاده لازم را ببرید لطفا ما را به دوستان خود معرفی کنید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان راه روشن و آدرس ofogh88.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 79
بازدید کل : 9759
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1