راه روشن
مشاوره تحصیلی وخانواده
 
 
پنج شنبه 30 آبان 1392برچسب:, :: 21:23 ::  نويسنده : موسی آبادی

 

فرزندم
وقتی من پیر میشوم
امیدوارم من را درک کنی و با من صبور باشی

اگر بشقابی را شکستم یا سوپ را روی میز ریختم به این دلیل است که قدرت بینایی من کم شده است
امیدوارم در آن شرایط روی من فریاد نکشی
افراد پیر خیلی حساس هستند
خیلی افسرده و غمگین میشوند وقتی که رویشان فریاد میکشید

وقتی قدرت شنوایی من کمتر شد،من نمیتوانم بشنوم که تو چه میگویی
امیدوارم که مرا کر صدا نکنی
تکرار کن آنچه را که گفتی یا آنرا برای من بنویس

فرزندم من متاسفم
من در حال پیرتر شدن هستم

وقتی زانوهای من ضعیف تر شدند 
امیدوارم با من صبور باشی و مرا در بلند شدن کمک کنی
مثل زمانیکه من تو را در راه رفتن کمک میکردم زمانیکه کودک بودی

فرزندم لطفا مرا تحمل کن

وقتی که جملاتم را چند بار تکرار میکنم
امیدوارم که همچنان به من گوش دهی و مرا مسخره نکنی یا از گوش دادن به سخنان من خسته نشوی
آیا به خاطر می آوری وقتی که کودک بودی و یک بالون میخواستی
یادت هست چندین بار خواسته ات را تکرار کردی تا در آخر به هدفت رسیدی

فرزندم لطفا همچنین از حس بویایی ضعیف من هم گذشت کن
حس بویایی من متعلق به یک شخص پیر است

لطفا مرا مجبور به حمام کردن نکن
بدن من دیگر ضعیف شده است و براحتی سرما میخورم
آیا بخاطر می آوری زمانیکه تو کودک بودی
برای اینکه تو را به حمام ببرم باید به دنبالت میدویدم زیراکه تو دوست نداشتی به حمام بروی

امیدوارم که با من صبور باشی زیرا که اینها جزئی از پیری است 
منظور من را خواهی فهمید زمانیکه تو هم پیر شدی

فرزندم اگر وقت آزاد داشتی امیدوارم که بتوانیم با هم صحبت کنیم حتی برای چند دقیقه
من همیشه تنها هستم و کسی را ندارم که با او صحبت کنم
میدانم که سرت شلوغ است
حتی اگر به داستانهای من علاقه مند نیستی لطفا برای من اندکی وقت بگذار
آیا به خاطر می آوری زمانی را که کودک بودی
من به همه داستانهای تو درباره خرست تدی گوش میکردم 

وقتی زمانی برسد که من علیل و بیمار شوم امیدوارم صبور باشی و در آنروز تو از من مراقبت کنی

من واقعا متاسفم 
اگر زمانی رختخوابم را خیس کردم امیدورام صبور باشی و در آخرین لحظات زندگیم از من مراقبت کنی

زمانیکه هنگام مرگم رسید امیدوارم دستانم را در دستت قرار دهی و به من برای مواجه شدن با مرگ روحیه بدهی


و نگران نباش

وقتیکه در نهایت خدا را ملاقات کردم

در گوشهایش زمزمه میکنم که به زندگی تو برکت ببخشد

زیرا تو عاشقانه پدر و مادرت را دوست داشتی

از تو بخاطر مراقبتهایت سپاسگزارم

ما عاشق تو هستیم

پدر و مادرت



سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:, :: 21:57 ::  نويسنده : موسی آبادی

 

روانشناسی لباس

لباسهای تنگ:

افرادی که لباس های تنگ میپوشند عموما افرادی مغرور و زود رنج اند. همچنین افرادی بسیار جذاب هستند.افرادی شایسته و معقول اند.
لباسهای گشاد:

افرادی که لباس های گشاد میپوشند افرادی بخشنده هستند به هیچ وجه حسود نبوده و دوستان زیادی دارند. فداکار و صادق نیز هستند.
لباس های تیره:

افرادی که لباس های تیره میپوشند عموما افرادی خودخواه بود و بسیار خونسرد هستند به ندرت عصبانی می شوند و و سلیقه ی خوبی در انتخاب لباس دارند.
لباس های روشن: افرادی که لباس های روشن میپوشند افرادی فداکار و صادق هستند. افرادی مهربان و شوخ طبع هستند عاشق صلح و صفا وارامش اند.
سبز
انتخاب رنگ سبز برای لباس معمولا نشان دهنده آن است که صاحبان آن ,شخصیتی قوی واراده ای بالا دارند .در تصمیم گیری ها خیلیمحکم عمل کرده وتا حدی خود رای ومغرورند .این افراد اعتماد به نفس بالایی دارند ودر کمک به دیگران پیشقدم می شوند.
آبی
اکثر آبی پوشها دارای نگاهی عمیق بوده وشخصیتی حساس وشفاف دارند .این افراد به راحتی فکر ونظر خود را به دیگران منتقل می کنند وبه همین نسبت شجاعت وجرات ویژه ای هم از خودشان نشان می دهند . آنها زندگی را زیبا دیده وبیشترین تلاش را برای استفاده بهینه از آن می کنند.

 

مشکی
بیشتر اوقات انتخاب رنگ مشکی نشان دهنده آن است که این افراد انسانهایی رویایی هستند که در فضایی شاعرانه ز ندگی می کنندودر عین حال بسیار دست ودلبازند وتلاش میکنند با هر آنچه دارند به کمک دیگران رفته وگرهی از مشکلات آنها باز کنند.آنها بسیار اجتماعی ظریف وساده پسند هستند.

 

قهوه ای
این افراد سمبل مهربانی ومحبت هستند.برخی روان شناسان می گویند رنگ قهوه ای هر چه تیره تر باشد مهر ومحبت صاحبش بیشتر است.این افراد بسیار خونسردند وتقریبا هر چه را می خواهند به راحتی تصاحب می کنندآنها دربدترین شرایط می توانند بهترین تصمیم ها را اتخاذ کنند.
خاکستری


انتخاب رنگ خاکستری نشان دهنده این نکته است که این افراد معمولا شخصییتی آرام وبا اعتماد به نفس دارند .هر چند روان شناسان میگویند افرادی که دل در گرو رنگ خاکستری دارند , دو دسته هستند : یا از شخصیتی عصبی وانقلابی دارند وهمیشه به دنبادل آرامش می گردند.آنها در مجموع انسانهایی سر سخت وسنگین دل هستند .نفوذ کردی برای همیشه در دلشان جای خواهی داشت.

 

سفید
افرادی که لباسهای سفید را دوست دارند انسانهای خوش قلبی هستند وهمیشه به دنبال دوست می گرند.این افراد معمولا از کودکی روی پای خود بزرگ شده ودوست ندارند به دیگران تکیه کنند . 
در موقعیت های کاری , همیشه در حال ساختن نردبانی برای بالا رفتن از آن 
هستند , چرا که معتقدند از هر فرصتی باید استفاده کرد.



رنگهای روشن
انتخاب
این نوع رنگها ,نشان دهنده این است که این افراد بشدت سر شار از انرژی 

مثبت بوده وعشق و بالندگی را به اطراف خود پخش میکنند . دیدار با این افراد

,اگر چه ممکن است همیشه خوشایند نباشد,اما بازگیری انرژی مثبت وسازنده از 

آنها می تواند بقیه روز را برای شما زیباتر ,دلچسب تر وقابل تحمل تر سازد.

 



یک شنبه 26 آبان 1392برچسب:, :: 17:7 ::  نويسنده : موسی آبادی

 

پله پله تا موفقیت

                    پله پله تا موفقیت 



یک شنبه 26 آبان 1392برچسب:"برنامه ریزی", :: 16:41 ::  نويسنده : موسی آبادی

اصول برنامه ریزی تحصیلی

 

 

همیشه اولین و شاید مهم‌ترین سؤالی که به ذهن هر داوطلب کنکوری می‌رسد، این خواهد بود که چگونه می‌توان این مسیر پرفراز و نشیب یک ساله‌ی کنکور را در بهترین حالت ممکن، پشت سر گذاشته و به حداکثر نتیجه‌ی مطلوب دست یافت؟

مطالب مقاله‌ی حاضر، در پاسخ سؤال فوق می‌باشد. لذا سعی کنیدبعد از مطالعه‌ی دقیق آن، روی مفاهیم اصلی فکر کرده و برای اجرایی کردن آن در اسرع وقت اقدام کنید تا به نتیجه‌ی دلخواه خود برسید. همه خوب می‌دانید که حتی برای ساده‌ترین کار‌ها، به طور مثال یک مسافرت چند روزه، اگر از قبل مقدمات آن را فراهم نکرده باشید، شاید نتوانید از این مسافرت استفاده‌ی لازم را ببرید. (شناخت کامل مقصد در ابعاد مختلف گردشگری، هتل‌ها، آثار تاریخی و طبیعی، بر‌آورد هزینه‌ها و در نهایت، برنامه‌ریزی برای استفاده‌ی بهینه‌تر) آیا طی کردن مسیر یک ساله‌ی کنکور، از یک مسافرت کوتاه‌مدت، ساده‌تر است؟ پاسخ آن بدیهی است. یک شناخت اولیه از شرایط حاکم بر کنکور و سپس برنامه‌ریزی برای آن در جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، از ضروریات کاری هر فرد کنکوری محسوب می‌شود.

دلایل اهمیت مباحث پایه در کنکور سراسری:

1. با توجه به روند کنکور سراسر ی در چند سال اخیر، بخش قابل توجه‌ای از منابع سؤالات کنکور سراسری، مربوط به مباحث پایه در سال‌های اول تا سوم دبیرستان می‌باشد. (حدود 60 درصد)

2. برخی مباحث پایه در دبیرستان، پیش‌نیاز مباحث درسی در دوره‌ی پیش‌دانشگاهی هستند. بنابراین، عدم تسلط روی هر کدام از مباحث پیش‌نیاز، موجب کندی حرکت دانش‌آموز در طی سال تحصیلی خواهد شد.

3. در ضمن، داشتن تسلط کافی روی سایر مباحث پایه که پیش‌نیاز هم نیستند، به دانش‌آموز کمک خواهد کرد که مفاهیم درسی پیش‌دانشگاهی را سریع‌تر یاد گرفته و وارد مرحله‌ی تست‌زنی مهارتی شود.

4. با توجه به اینکه دانش‌آموز برای بار اول با مباحث پیش‌دانشگاهی برخورد می‌کند، خود این موضوع، وقت و انرژی زیادی از او خواهد گرفت، لذا در صورت پرداختن به مباحث پایه در تابستان، دیگر در طول سال تحصیلی ضرورتی نخواهد داشت که زمان زیادی روی مباحث پایه گذاشته شود. این امر موجب می‌شود، دانش‌آموز با آرامش خاطر بیش‌تری سراغ یادگیری دقیق و عمیق سایر مباحث پیش‌دانشگاهی برود.

با بیان موارد فوق، به این نکته‌ی مهم پی بردیم که یکی از اصول برنامه‌ریزی، داشتن زمان‌بندی مناسب برای مطالعه‌ی منابع کنکور سراسری است و این ممکن نیست، مگر اینکه در ابتدای راه، منابع کنکور را خوب بشناسیم و سپس از فرصت‌های بسیار خوبی که خیلی از داوطلبان کنکور از آن‌ها غافل هستند، نهایت استفاده را ببریم. (مثل ایام تابستان).

بررسی و تحلیل چند اصل مهم و کاربردی در روند برنامه‌ریزی تحصیلی:

ابتدا باید موارد زیر را مد‌نظر قرار دهید:

1. آگاهی دقیق از تمامی کتاب‌هایی که از آن‌ها در کنکور سؤال طرح می‌شود: از طریق هفته‌نامه‌ی پیک سنجش، می‌توانید در جریان آخرین تغییرات منابع کنکور باشید. عمده منابع کنکور مربوط به سال‌های دوم، سوم و پیش‌دانشگاهی است. هر چند شما می‌توانید تا اعلام قطعی منابع کنکور سال آینده، بر اساس منابع کنکور سال گذشته عمل کنید.

2. تحقیق و انتخاب منابع کمک درسی خوب، متناسب با شرایط مالی و تحصیلی خودتان: هر داوطلب کنکوری بر حسب نیاز علمی که دارد، می‌تواند از کتاب‌های آموزشی و تستی مورد‌نظر استفاده کند. البته در این زمینه با مشاور و دبیر خود نیز مشورت کرده و سپس اقدام به تهیه‌ی آن‌ها کنید.

3. انتخاب یک کنکور آزمایشی خوب که بتواند مسیر حرکتی شما را در قالب سر‌فصل‌های هر آزمون مشخص کند: یادتان باشد که یک کنکور آزمایشی مناسب می‌تواند شما را در روند صحیح برنامه‌ریزی درسی یک ساله‌ی کنکور، بسیار یاری کند؛ پس در انتخاب آن مراقب باشید چون در قالب همین آزمون‌ها، هدایت تحصیلی شما رقم می‌خورد و برنامه‌ریزی فردی شما نیز تحت‌ تأثیر آن خواهد بود. (آیا غیر از گزینه دو، کنکور آزمایشی مناسب دیگری هم داریم؟ !!!)

در قدم نخست، موارد فوق، هر داوطلب کنکوری را از حجم مطالبی که باید بیاموزد، آگاه می‌کند یعنی همان اصل اول برنامه‌ریزی که آگاهی از میزان، حجم و نوع کار مورد‌نظر است. اگر دانش‌آموزی در این مرحله به خطا برود، به این معنی است که زمان و انرژی زیادی را از دست خواهد داد و او از مسیر اصلی دور می‌شود. به همین دلیل، در موارد فوق باید تأمل و تحقیق بیش‌تری کرده و سپس دست به انتخاب زد.

در قدم بعدی برنامه‌ریزی، باید از زمانی که پیش‌رو دارید، آگاه شوید. تخمین درست مدت زمانی که برای مطالعه‌ی مباحث درسی در اختیار دارید، از مهم‌ترین اصول برنامه‌ریزی است. فرض کنید که برای مسافرت به شهری رفته‌اید. آیا اینکه یک روز در آنجا باشید یا سه روز، تأثیری در برنامه‌ریزی شما در دیدن آن شهر نخواهد گذاشت؟

بهتر است در این مرحله، ابتدا یک تا دو هفته، میزان ساعت مطالعه‌ی روزانه‌ی خود را یادداشت کنید تا به تخمین واقعی‌تری از زمانی که در اختیار دارید، دست یابید. لحاظ کردن ساعت مطالعه‌ی زیاد، بدون ایجاد آمادگی اولیه، موجب شکست شما در همان روز‌های نخست اجرای برنامه‌ریزی خواهد شد و ممکن است، اعتماد به نفس شما را کاهش دهد.

اما در قدم سوم، حجم مطالعاتی لازم را با زمانی که در اختیار دارید، تطبیق دهید؛ دقت کنید در صورت کمبود زمان، بهتر است تا حد امکان از حل تست‌های خیلی زیاد یا وسواس بیش از حد در مطالعه‌ی اولیه‌ی جزوه‌ی درسی پرهیز کنید. اما کسانی که وقت بیش‌تری دارند، می‌توانند روی سؤال‌های سخت‌تر و دوره‌ی بیش‌تر مباحث، تمرکز کنند.

در قدم چهارم، مباحث درسی را در جدول برنامه‌ریزی هفتگی خود (جدولی که یک ستون آن ایام هفته و ستون دیگر، نام درس‌ها می‌باشد)، ثبت کنید و هر روز میزان ساعت مطالعه‌ی خود و میزان پیشرفت برنامه‌ی درسی تعیین شده را مشخص کنید.

در قدم پنجم، در انتهای هر هفته با توجه به نتایج آزمون‌ها و میزان اجرای برنامه و با توجه به موارد فوق، برای هفته‌ی بعدی خود برنامه‌ریزی مجدد انجام دهید.

توجه کنید!!! شاید در نگاه اول، رعایت تک‌تک قدم‌های فوق، سخت به نظر آید، ولی طبق گفته‌ی همین دوستان شما که در حال حاضر دانشجویان موفق هستند، در صورت ادامه دادن صحیح آن، به نتایج بسیار شگفت‌‌آور آن پی‌خواهید برد. بهتر است کمی صبور باشید و با دقت تمام و در سایه‌ی مشورت با مشاوران آگاه و دلسوز، گام‌های اولیه‌ی خود را بسیار محکم و استوار بردارید

 

 

تقسيم‌بندي كلي برنامه‌ريزي
- تابستان قبل از پيش‌دانشگاهي
- از مهرماه تا نوروز
- ايام تعطيلات نوروز
- در ماه آخر چگونه درس بخوانیم
-  هفته اول ماه آخر قبل از امتحان بطور سراسري
- روز آخر و شب كنكور

تابستان قبل از پيش‌دانشگاهي
- اگر ضعف بخصوصي در درس خاصي داريد نيرو روي آن درس بگذاريد درسي را كه مي‌خوانيد حتماُ تمام كنيد.
- ترجيحاً در كلاس استفاده كنيد و از معلم خصوصي استفاده نكنيد.
- پايان تابستان حتماً نمره خوب بياوريد.
- حتماً امتحان گرفته شود.
- تابستان فرصت ارزشمندي است آن را از دست ندهيد با برنامه‌ريزي و شركت در كلاسهاي مورد نياز برنامه‌جدي خود را شروع كنيد.
 

از مهرماه تا نوروز
برنامه ريزي هفتگي
1- برنامه‌ريزي براي دروس پيش‌دانشگاهي مطابق برنامه دبيرستان
2- برنامه‌ريزي براي دروس سالهاي قبل نيز بايد انجام گيرد.
3- ثبت كارهاي انجام شده بصورت روزانه جهت بررسي هفتگي
4- بررسي هفتگي كارهاي انجام شده مطابق برنامه‌ريزي انجام شده
5- براي جمعه‌ها درس مشخص نكنيم (فقط دروس روز شنبه پيش دانشگاهي) و بقيه زمان را براي عقب ماندگي دروس برنامه‌ريزي شده هفتگي
6- معمولاً 3/2 براي دروس اختصاي و 3/1 براي دروس عمومي برنامه‌ريزي شود
برنامه‌ريزي روزانه
- مطابق برنامه پيش دانشگاهي باشد (اولويت اصلي)
- دروس سالهاي قبل از روي برنامه‌ريزي هفتگي باشد
- در روز 6 يا 7 جلسه يك ساعت و چهل دقيقه درس بخوانيم و به ازاي هر جلسه 20 دقيقه استراحت كنيم (يا 12 تا 14 جلسه 50 دقيقه‌اي با 10 دقيقه استراحت)
- پنج شنبه عصر تعطيل براي تفريح و استراحت
- جمعه 2 جلسه كمتر از هر روز عادي
- روزهاي تعطيل ديگر مطابق روزهاي عادي
- تعداد جلسات كلاس‌هاي دبيرستان جزو جلسات روزانه محاسبه شود و بقيه جلسات تا 6 يا 7 جلسه در منزل مطالعه شود.
- حداقل يك جلسه در هر روز دروس پايه سالهاي قبل جزء برنامه باشد
چگونگي مطالعات قبل از عيد
- تا نوروز حداقل يك دور همه دروس بايد بصورت عميق مطالعه و ياد گرفته شود
- قبل از عيد يادگيري و درك مطلب مهم است و تست اهميت كمتري دارد و بعد از عيد مرور و تست زدن‌هاي عمقي و تعداد زياد
- در اين مرحله تست زدن بعنوان يادگيري است نه بعنوان مهارت و آمادگي
- در اين مرحله دروس اختصاصي ساعات بيشتر و دروس عمومي ساعات كمتر و به نسبت 3/2 و 3/1 مي‌تواند مفيد باشد
- براي دروس عمومي بيشتر بخوان و كمتر تست بزن و براي دورس اختصاصي خواندن، تمرين، تست با هم مطرح و مهم است، بطور كلي در قبل از عيد عميق خواندن و فهميدن و تشريحي كاركردن مهم است و امتحانات تشريحي مهم تراز آزمون‌هاي تستي است چگونگي مطالعات بعد از عيد
- بعد از عيد عمدتاً به مرور درس و تست زدن‌هاي موضوعي و كلي دروس بصورت تك درس و در ماه و هفته آخر تست زدن‌هاي جامع و براي همه دروس مي‌باشد
- در اين مرحله تست زدن بعنوان مهارت و سرعت و آمادگي پايه مطرح باشد
- بعد از عيد ساعات مربوط به دروس عمومي بيشتر و در بعضي اوقات برابر دروس اختصاصي مي‌باشد
 

ايام نوروز
- در ايام نوروز 3 يا 4 روز تعطيل كنيد و ترجيحاً به مسافرت برويد (29 اسفند تا سوم فرودين)
- روز 13 فرودين همراه خانواده به دشت و صحرا برويد و استفاده مناسب ببريد
- بقيه ايام نوروز فرصت مفيد و ارزشمندي است و بايد حداكثر استفاده را براي درس خواندن بگذاريد عدم استفاده از اين فرصت باعث عقب ماندگي شما از رقبا مي‌شود
 

در ماه آخر چگونه درس بخوانيم
نكات كلي :
- مرور جامع همه دروس مهم است تأكيد مي‌گردد همه دروس
- سراغ يادگيري مطالب جديد نرويد، مطالب يادگرفته شده را طوري تمرين كنيد كه كاربردي شده و تبديل به مهارت شود
- كلاس‌هاي يادگيري تعطيل شوند
- ساعت خواب و بيدار شدن را مطابق كنكور (10 شب تا 6 صبح) عادت دهيد
- ساعات درس خواندن را افزايش ندهيد بلكه اگر ممكن بود حتي مقداري كم كنيد
- فقط منابع و جزواتي كه خوانده‌ايد دوره كنيد و از منبع جديد استفاده نكنيد
- حافظه بيناي (آنجه قبلا ديده‌ايد) و حافظه شنوايي (آنچه قبلاً شنيده‌ايد) بايد مرور شود نه چيز جديد
- مرور نه خيلي ريز و وسواسي و نه خيلي سرسري باشد
- مرور خلاصه‌ها و نكات استخراج شده توسط شما مهم است
- مرور بخشهايي كه زير آن خط كشده‌ايد مهم است
 

برنامه‌ريزي هفته اول ماه آخر قبل از كنكور سراسري
- براساس دروس روزها را تقسيم كنيد و در هر مبحث تست‌هاي آنها را بويژه آنهائيكه غلط زده‌ايد و يا نزده بوديد مجدد بزنيد
- روش اول براساس سالهاي دبيرستان
- روش دوم براساس دروس
برنامه ريزي هفته آخر قبل از كنكور سراسري
- به تمام سوالات يك سال آزمون سراسري در يك نوبت پاسخ دهيد
- از صبح ساعت 8 مطابق زمان‌بندي كنكور انجام دهيد و سپس غلط‌ها را مرور و بررسي كنيد و بعد از ظهر زياد به خود فشار نياوريد و براي روز بعد آماده باشيد
- سوال كنكور دانشگاه آزاد اسلامي را براي فاصله زمان بين آن در كنكور قرار دهيد و آن را با كنكور سراسري مخلوط نكنيد
 

برنامه‌ريزي روز آخر
- 5/1 روز آخر را فقط استراحت و تفريح
- مواظب خوراك و حوادث باشد حجم غذا كم و مقوي
- سعي كنيد با افرادي كه كنكور ندارند و با افراد خانواد باشيد تا اظطراب آنها به شما منتقل نشود
- حوزه امتحاني خود را شناسايي كنيد
- صبح با صداي زنگ بيدار نشويد به افراد خانواده بسپاريد كه شما را بيدار كنند مطمئن باشيد آنها به موقع شما را بيدار مي‌كنند با آرامش و بدن نگراني از بيدار شدن بخوابيد
- صبحانه حتماً مقداري مواد قندي مثل مربا، كره، عسل بخوريد
- اگر شير سيستم گوارش شما را بر هم مي‌زند نخوريد
- زمان حركت را طوري تنظيم كنيد كه ترافيك و تصادف احتمالي باعث تأخير نشود
- پيداه روي سريع قبل از آزمون (نه به اندازه‌اي كه خسته شويد) باعث مي‌شود جريان خود در بدن شما سريع‌تر جريان پيدا كند و هم با نشاط شويد و خون بيشتري به مغز شما برسد
- اگر ساعت خوردن شما با آزمون فاصله كمتر از يك ساعت باشد خون بدن شما بجاي اينكه متوجه مغز شود در معده صرف حضم غذا مي‌شود
- مداد و مداد پاك كن و مداد تراش خوب و تميز و مناسب تهيه كنيد
- ساعت مچي دقيق و مناسب براي جلسه امتحان تهيه كنيد
- چند عدد شكلات براي ترسيم قند خون در جلسه امتحان همراه داشته باشيد و استفاده كنيد

 



شنبه 25 آبان 1392برچسب:, :: 15:43 ::  نويسنده : موسی آبادی

دوست جوانانمان باشیم جوانان سرمایه های ملی یا شخصی؟



شنبه 25 آبان 1392برچسب:, :: 15:24 ::  نويسنده : موسی آبادی
سخني با پدران و مادران تا چه اندازه تاكنون نسبت به دوستان فرزندان خود تأمل كرده‎ايد و آيا مي‎دانيد دوستان آنان چه كساني هستند؟ اگر به فكر فرزندان خود بوده و هستيد و همواره نسبت به آنها و دوستانشان دقت داشته و از طرق صحيح و معقول و با رعايت شخصيت آنها به راهنمايي‎شان پرداخته‎ايد زهي سعادت و خوشبختي. امّا اگر تا كنون به اين فكر نيفتاده‎ايد، با مطالعة اين كتاب و بيان نقش دوست در زندگي بشر (خصوصاً جوانان)بايد به اين نتيجه رسيده باشيد كه از اين پس بيشتر دقت كنيد. دوراني جواني، دوران شكل‎گيري شخصيت انساني هر فرد و همچنين دوران دوست‎يابي بيشتر براي جوانان است. با توجه به اين دو خصوصيت اگر سعادت فرزندان خود را مي‎خواهيم و اگر در نظر داريم يك عمر زحمت و تلاش ما براي فرزندان نتيجة مطلوبي داشته باشد بايد كاملاً مراقب باشيم كه دوستان آنان كيانند و چه ويژگيهايي را دارند؟ زيرا رهاورد معاشرت فرزندان شما با آنان قطعاً چيزي جز همان صفات و خلق و خوها نخواهد بود. چه بسا پدران و مادراني كه تمام كوشش آنان تأمين رفاه فرزندان خود است ولي هيچ توجهي به روابط اجتماعي و دوست‎يابي آنان ندارند كه اين خطري است عظيم. چه بسيار افرادي را در جامعه مشاهده مي‎كنيم كه از خانواده‎هاي خوب و متدين هستند ولي براثر دوستي‎هاي خطرناك به منجلاب تباهي افتاده‎اند. و اين برخلاف سيرة ائمه ـ عليهم السلام ـ است. بايد از امام مجتبي ـ عليه السلام ـ درس بگيريم كه اين گونه فرزند خود را تعليم مي‎دهد: يا بُنَيَّ لا تُؤاخِ أحَداً حَتّي تَعْرِفَ مَوارِدَهُ وَ مَصادِرَهُ فَإِذَا اسْتَنْبَطْتَ الْخُبْرَةَ وَ رَضيتَ الْعِشْرَةَ فَآخِهِ عَلي إِقالَةِ الْعَثْرَةِ وَ الْمُواساةِ فِي الْعُسْرَةِ.[1] اي فرزندم! دوست خود را انتخاب نكن قبل از آنكه بداني با كه نشست و برخاست دارد. پس از آنكه او را آزمايش كردي و براي دوستي پسنديدي با او رفاقت كن و از لغزشهاي او درگذر و در سختيها با او همراه باش.

درباره وبلاگ


به وبلاگ آموزشی و تربیتی ماخوش آمدید امید وارم که استفاده لازم را ببرید لطفا ما را به دوستان خود معرفی کنید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان راه روشن و آدرس ofogh88.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 267
بازدید کل : 9686
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1